ביום רביעי שעבר, כשניסיתי להכין פסטה ארביאטה לפי המתכון של אמא (המתכון הזה תמיד מסתיים בבלאגן, שמישהו יסביר לי למה!), הרוטב עף לכל עבר. קירות, ארונות, אפילו הנעליים של הכלב ספגו כתמים אדומים. באותו רגע נשבעתי לעצמי שאני חייב למצוא דרך יותר קלה ויעילה לנקות את המטבח. זה גרם לי לחשוב: האם יש בכלל קשר בין בריאות לגוף בריא למטבח מבריק? והתשובה, חברים, מפתיעה!
אז איך פסטה ארביאטה קשורה לאסטקסנטין, אתם שואלים? תכף נגיע לזה. אבל קודם, בואו ננקה קצת לכלוך, גם במטבח וגם בראש.
ניקוי המטבח: לא רק עניין של אסתטיקה
אף אחד לא אוהב לנקות, בואו נודה בזה. אבל מטבח נקי זה לא רק עניין של אסתטיקה. זה עניין של בריאות. הצטברות של חיידקים, עובש ושאריות מזון יכולה להוביל למחלות מעיים, אלרגיות ובאופן כללי להוריד את איכות החיים.
אז איך הופכים את המטלה הזו לקלה ומהירה יותר? הנה כמה טיפים מנצחים:
- לימון: הקסם הטבעי. הלימון הוא חומר ניקוי טבעי מדהים. הוא מפרק שומנים, מסיר ריחות רעים ומחטא. איך משתמשים בו? פשוט חצו לימון ושפשפו איתו את משטח העבודה, הכיור, או כל אזור אחר שזקוק לניקוי. השאירו לכמה דקות, שטפו במים ותראו את הפלא. אנקדוטה קטנה: סבתא שלי תמיד הייתה שמה קליפות לימון בסיר עם מים ומבשלת אותו על אש קטנה. זה מנטרל ריחות לא נעימים ומבשם את כל הבית.
- סודה לשתייה: הנשק הסודי. סודה לשתייה היא חומר ניקוי רב עוצמה. היא מנטרלת חומציות, מקרצפת בעדינות ומסירה כתמים עקשניים. ערבבו סודה לשתייה עם מים ליצירת משחה והשתמשו בה לניקוי תנורים, כיריים או כל מקום אחר שזקוק לקרצוף רציני.
- חומץ: המלך של הניקוי הטבעי. חומץ הוא חומר ניקוי טבעי זול ויעיל במיוחד. הוא מפרק שומנים, מסיר אבנית ומחטא. ערבבו חומץ עם מים ביחס של 1:1 ורססו על משטחים שונים. השאירו לכמה דקות ונגבו. חומץ מצוין גם לניקוי חלונות ומראות. שמעתי את הפודקאסט של "האקרים של הבית" שמסבירים בדיוק את הכימיה של הניקוי הזה, מומלץ!
- שמן אתרי עץ התה: חיטוי טבעי עוצמתי. כמה טיפות של שמן אתרי עץ התה במים יהפכו כל תרסיס ניקוי לחיטוי עוצמתי במיוחד.
- אסטקסנטין: יותר מסתם תוסף תזונה. רגע, מה? אסטקסנטין בניקוי מטבח?! כן, חברים, שמעתם נכון. מעבר לתכונות האנטי-אוקסידנטיות המדהימות שלו, אסטקסנטין עוזר לגוף להתמודד עם דלקות וסטרס חמצוני, וגם ל...תחזוקת אנרגיה. כשיש אנרגיה, יש כוח לנקות! ואם כבר מדברים על בריאות...
הקשר המפתיע בין אסטקסנטין למטבח מנצח
אז מה זה בכלל אסטקסנטין, ולמה כדאי לנו, הישראלים היהודים, להכיר אותו? אסטקסנטין הוא קרוטנואיד, פיגמנט אדום-כתום שנמצא באופן טבעי באצות, שרימפס, סלמון ובעוד כמה יצורים ימיים. הוא נוגד חמצון עוצמתי, חזק פי 6,000 ויותר מויטמין C! (כן, קראתם נכון). אבל הוא לא רק נוגד חמצון. הוא גם:
- מפחית דלקות: דלקות כרוניות קשורות למגוון רחב של מחלות, מאלצהיימר ועד מחלות לב. אסטקסנטין עוזר להפחית את הדלקות האלו.
- משפר את בריאות העור: מגן מפני נזקי שמש, מפחית קמטים ומשפר את גמישות העור. (במיוחד רלוונטי לקיץ הישראלי הלוהט).
- משפר את ביצועי הספורט: מגביר את הסיבולת, מפחית כאבי שרירים ומקצר את זמן ההתאוששות לאחר אימון. (אחרי שסיימתי לנקות את המטבח, הרגשתי כאילו עשיתי מרתון!).
- משפר את בריאות העין: מגן על העין מפני נזקי קרינה ומפחית את הסיכון לניוון מקולרי. (מישהו אמר מסכים כל היום?).
שמעתי את ד"ר מרקוס בבאט, מומחה לתזונה, אומר שאסטקסנטין הוא "סופר פוד" אמיתי. והוא צודק.
מיתוס נפוץ: "אני אוכל מספיק סלמון, אני לא צריך תוסף"
אוקיי, זה נכון שאסטקסנטין נמצא בסלמון, אבל כדי לקבל את המינון המומלץ, תצטרכו לאכול כמויות עצומות של סלמון מדי יום. וזה לא משהו שרובנו יכולים להרשות לעצמנו, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינה תזונתית.
טעות נפוצה: "אני לוקח אסטקסנטין לפני השינה, זה בסדר?"
לא מומלץ. עדיף לקחת אסטקסנטין עם הארוחה, כדי לשפר את הספיגה שלו.
שאלות מהקהל (הבדויה, אבל רלוונטית!)
- אבי מחיפה שואל: "כמה אסטקסנטין צריך לקחת ביום?"
תשובה: המינון המומלץ משתנה בהתאם למצב הבריאותי ולמטרות שלכם. בדרך כלל, 4-12 מ"ג ביום זה טווח טוב להתחלה. התייעצו עם רופא או תזונאי.
- דנה מתל אביב שואלת: "האם אסטקסנטין מתאים לילדים?"
תשובה: לא מומלץ לתת אסטקסנטין לילדים, אלא אם כן קיבלתם המלצה מפורשת מרופא.
טיפ קטן לסיום: אסור לערבב אקונומיקה עם חומץ! זה מסוכן!
אני עדיין תוהה...
אני עדיין מנסה להבין האם באמת אפשר לנקות את המטבח רק עם חומרים טבעיים, בלי להשתמש בכימיקלים קשים. ואם מישהו מכם ניסה את השיטה הזו, אשמח לשמוע איך היה.
החודש הקרוב אני מתכנן לנסות שילוב של תוסף אסטקסנטין (להגברת האנרגיה!) ושימוש מוגבר בחומרי ניקוי טבעיים, ואעדכן כאן בהמשך… אולי בפעם הבאה ניגע בנושא של טיפים לניקוי חדרי אמבטיה בלי להתאמץ.